torsdag 11 februari 2010

Torsdag morgon.

Godmorgon i stugorna!

Nu var den här! Den berömda köttfria torsdagen alltså! Ni har väl inte glömt?

I min matlåda i dag: pasta, grönsaker och tre råa ekologiska ägg! Det blir smaskens! Äggen blir lagom stela efter tre minuter i mikron!

Glöm nu inte bort att beställa ärtsoppan utan fläsk!

Ni kan väl vara bussiga och skriva en kommentar i kväll och tala om hur det gått för er?

Ha nu en bra köttfri dag så hörs vi under eftermiddagen eller kvällen!

11 kommentarer:

  1. Behöver inte vänta till i kväll för att kommentera då jag redan nu vet att jag inte kommer hålla mig borta från kött. Det är alldeles för gott för att vara utan.

    SvaraRadera
  2. Kom igen nu Karlsson/Hassel! Det må finnas många många anledningar till att äta kött, att det är bekvämt, lättillgängligt eller att man gillar att djur som plågats till döds, men att det är gott är knappast nån anledning. Släng valfri köttklump i stekpannan, utan kryddor eller nåt liknande, servera sen utan tillbehör eller såser. Är det gott? Knappast. Nej, det är tillbehören som gör smaken! Att det sen är bekvämt sätt för oss lata människor att få i oss det vi behöver, det är en annan sak. Men gott? Nej knappast!

    SvaraRadera
  3. Hahaha! Det är inte ofta jag håller med lillebror men nu fick han faktiskt en stjärna i kanten i min bok! Gott? Nä, det är inget bra skäl egentligen... Det finns folk som tycker det är gott att äta hund. Är det OK tycker vi? Det finns ju även folk som tycker att det är gott att äta andra människor. Är det OK? Och så finns det ju folk som tycker det är gott med sex påsar chips och 10 liter CC om dagen. Det tycker förstås de är OK innan de dör i fettrelaterade sjukdomar... :-)

    SvaraRadera
  4. Blev faktiskt en grillbiff med pommes till lunch idag. Anledningen är att det inte fanns något annat som föll mig i smaken på restaurangens meny.

    SvaraRadera
  5. Jag har ätit kyckling! :-( Det var vad som bjöds. Jag lovar att ta en köttfri fredag i stället som kompensation!

    SvaraRadera
  6. ...och eftersom jag syndade med kyckling tidigare idag tog jag Solvarboskinka på smörgåsen nu ikväll. :-(

    SvaraRadera
  7. Bra jobbat syrran!
    Gick det bra i Uppsala? Gjorde du något roligt?

    SvaraRadera
  8. Jag läste om den där skinkan: http://www.dalademokraten.se/ArticlePages/200502/16/20050216173049_DD062/20050216173049_DD062.dbp.asp
    Hör du till de 20 exklusiva kunderna? :-)

    SvaraRadera
  9. Jag var på en utbildningsdag om botulinumtoxin. Det var ganska roligt. Litet jobbigt att gå upp före fem för att hinna med tåget...

    Leif tycker för övrigt att du bloggar för mycket, han hinner inte med att läsa. T ex hade han missat det viktiga om köttfri torsdag så han har slarvätit lasagne!

    SvaraRadera
  10. PS. Nja, jag tror att en kund är en butik typ... :-)

    SvaraRadera
  11. Jag har läst att man ska ha tre inlägg om dagen för att läsare ska komma tillbaka. Och kvantitet är bättre än kvalitet. Men i mitt fall verkar det inte hjälpa! Hahaha...

    SvaraRadera