tisdag 16 februari 2010

Kylskåpet...

Tisdag morgon...
Öppnade kylskåpsdörren och tänkte göra ordning matlådan... Men??? Det var tomt... Vad gör jag då? Hmmm... Äsch, det får bli en köttfri tisdag med bara grönsaker! Men helst skulle jag ju haft en liten kokt kolhydrat med i lådan...
Vad tror ni? Kommer jag att överleva dagen? Eller kommer jag att dö av svält? Nog borde jag falla i hop som en slukörd Hellner framåt kvällen i alla fall? :-)

6 kommentarer:

  1. Finns det ingenstans att äta i Filipstad längre? Har hälsovårdsmyndigheterna stängt alla matställen? Eller får ni inga raster på Fimek?

    SvaraRadera
  2. Nix! Det finns inga ställen att äta på mer än wasabrödsfabriken och olw-fabriken. Och jag var varken sugen på knäckebröd eller chips i dag. Förresten smakar wasabröd masonit! :-)
    Varför är du inte i backen för?

    SvaraRadera
  3. För att Jane är i backen. Men om du kommer hit och barnvaktar så åker jag, Jane å Ebba gärna ihop hela dagen!

    SvaraRadera
  4. Du kommer att överleva men det blir kärvt med "bara" grönisar. Lägg till lite av t.ex bönor/tofu/sojakött för proteinets skulll + t.ex avocado/valnötter/rapsolja för fettet så blir det bättre! :-)

    SvaraRadera
  5. Tjena Ingmari!
    Tack för tipsen!
    Det slank ned en burk makrill i matlådan oxå...
    Du äter inte fisk ens va? På något konstigt, orättvist sätt har inte jag samma känslor för fiskar som för kossor, grisar och kycklingar...

    SvaraRadera
  6. Inget varken fågel, fisk eller mittemellan. I ärlighetens namn har jag aldrig förstått vad fisk och fågel är om det inte är kött. (??) kan förstå att det inte känns "likadant" för fiskar som för grisar och kossor men man vet att fiskar känner både smärta och oro. Dessutom håller våra hav på att helt utplånas för den hemska överfiskningen vilket i sin tur påverkar resten av det ekologiska systemet. men varje litet steg mot vego är bra! :-)

    SvaraRadera