lördag 6 mars 2010

Mat tips!

Gourmet-Per tipsar i dag om Potatis och Purjolöks soppa! Funkar både som lunch eller middagsrätt! Eller varför inte som förrätt till en trerätters?

Mjuka upp en strimlad purjo och ca 8 potatisar som ni skurit i tärningar i olja direkt i kastrullen.
Blanda i en massa vitlök om ni vill...
Slå på cirka fem deciliter vatten och två och en halv deciliter matlagningsgrädde.
Krydda med salt, peppar och en grönsaksbuljongtärning.
Koka tills allt är riktigt mjukt.
Under tiden steker ni brödkrutonger i stekpannan i smör.
Vispa sen soppan slät med stavmixer.
Servera med krutongerna, kryddgrönt (tex gräslök), och en klick creme fraiche...
Jag tror inte jag glömde något. Resultatet blir så här:

1 kommentar:

  1. Skippa potatisen, lägg purjolöken på en pizzabotten täckt av tomatsås, paprika och ost och ananas. in i ugnen. Byt ut grädden mot creme fraiche, blanda i vitlöken i den och som sås till pizzan. Tvätta av dig i vattnet. Spar brödet till morgondagens frukost. Se där, inte mycket som behöver ändras på den där soppan för att den ska bli riktig god!

    SvaraRadera