torsdag 4 mars 2010

Halvmaran...

Jag hittade en tävling som heter "Stockholm halvmaraton" och som går i september. Det står på deras hemsida att det är 10 års jubileum i år... Men??? För 15-20 år sen brukade jag springa en halvmara i stan som jag tror hette "Stockholmsloppet", i Augusti om jag minns rätt? Är inte det samma tävling? Är det samma bansträckning? Är det lika mycket folk med? Vet ni vad jag menar?

Och varför undrar jag det då? Jo, när jag var ute och lufsade tänkte jag på min gamla löpar/krökar broder Erik... Han och jag var minst två gånger till Stockholm och sprang det där loppet. Vi brukade bo hos hans syrra och hade alltid trevligt och roligt. Om jag minns rätt persade jag på cirka 1.16 och han på cirka 1.18...

Undrar om Erik är här och läser någon gång? Hallå! ERIK! Jag saknar dig ibland. Ska vi göra om det där i höst? En halvmara i September låter väl trevligt? Och den av oss som är längst ifrån sitt personliga får stå för krognotan på kvällen? Det låter väl bra! Då har vi något mål att träna för! Om du är här och läser så skriv här nedan om du är med på detta eller inte...

8 kommentarer:

 1. Kan det vara St Eriksloppet du menar? De bytte namn för något år sedan bara. jag har med sprungit Stockholmsloppet! Eftersom jag har guldfiskminne så kan jag inte säga om det är samma sträck men ...nej förresten det är det INTE. Nuvarande ½mara går på söder. Det gjorde inte den gamla för då kutade vi på bl.a Djurgården. Eller hur? Klart du ska springa! Med eller utan Erik att hålla i handen. ;-)

  SvaraRadera
 2. Hallå Pelle ja det är några år sedan vi var i väg och sprang dom där loppen.Men jag persade på 1.25 inte lika snabb som dig.Det skulle va kul och springa det igen,har fösökt komma igång med träningen men det går inget vidare får göra ett försök igen så kanske det blir av.Tror att start och målområdet är runt kungsträdgården numera.

  SvaraRadera
 3. Jag sprang Stockhomlsloppet 1998 och det är nu ersatt av St Eriksloppet eller det heter väl Stockholms halvmarathon nu? Men gamla Stockholmsloppet startade vid Stadion men gick inte ut på Djurgården när jag sprang. Ingmarie är ju så snabb så hon tog kanske en extra vända. Nu är det nog mer folk som springer. Är det inte upp mot 10-tusen?

  SvaraRadera
 4. Hallå allihopa och Erik i synnerhet! Vi tar sikte på Stockholm Halvmaraton! Med några små delmål däremellan... Som Molkomloppet! Om det blir något i år...

  SvaraRadera
 5. Men jag då, jag som vill springa Karlstads stadslopp! Men just i morgon är det fjärde och sista deltävlingen i Bore cup i Bälinge som gäller! :-)

  SvaraRadera
 6. Tjena syrran... Kom till Värmland och spring Karlstad statslopp! Jag hejar! Jag tror inte jag vill skämma ut mig på hemmaplan... :-)

  SvaraRadera
 7. Men å andra sidan är väl Molkom och Molkomsloppet än mera hemmaplan för dig..?

  SvaraRadera
 8. Det kan du ha rätt i syrran. Men jag känner ingen här i Molkom ändå... :-)

  SvaraRadera