söndag 31 januari 2010

Söndag kväll!

Jaha... Då kan man snart lägga ytterligare en helg till handlingarna... En helg som inte kommer att gå till historien som den mest aktiva...

Det jobbigaste jag gjort har varit att bära in ved! Det går åt en del när det är 15-20 grader kallt...

Annars har vi bara varit ute en liten stund den här helgen. Det blev pulkabacken i lekparken förstås! Men mest har vi varit inne och lekt. Clara har klätt ut sig till Snövit och Törnrosa och varit såååå fin! Tyvärr har hon kommit till en ålder när hon inte vill att man ska ta kort på henne så gärna. Tidigare har hon ställt upp sig som värsta fotomodellen så fort man tagit fram kameran!

Nu har Clara krypit ner i sängen och somnat gott. Lilla Ella ska snart få mat en sista gång, sen är det godnatt för henne med...

I morgon är jag ledig från jobbet. Vi ska till sjukhuset med Clara för undersökning av hennes allergier. Tidigare har vi bara vetat att det var ett livsmedel (ägg) som hon var allergisk mot. Men i julas åt hon 1 (!) jordnöt och efter det svullnade hennes läppar upp... Inget roligt! Jag hoppas vi kan få någon riktig medicin som man kan ha hemma ifall det skulle bli riktigt allvarligt!

Förra gången vi var dit, efter Claras första allergireaktion när hon var 1,5 år, fick hon göra pricktest. Det tyckte hon förstås inte var såååå roligt. Nu kan man tydligen undersöka allergier med hjälp av blodprov... Om det är någon läkare som läser det här får du gärna skriva lite om dessa blodprover i kommentatorsfältet! Vi har fått hem två "emblaplåster" som Clara ska sätta i armvecken ungefär en timme före blodproven för att bedöva. Så det skall nog gå bra!

Det sämsta är att vi har sagt åt Clara att vi kunde åka till "Leklandet" efteråt. Men nu när jag tittar på deras hemsida så är det stängt på måndagar. Vi får hitta på något annat roligt istället... Åka till IKEA eller nåt! :-)

2 kommentarer:

  1. Jag gissar att blodprovet är det som kallas för RAST. Den här länken tycker jag förklarar ganska så bra http://www.uppsalabarnlakare.se/218139d4-a0d7-45e0-878d-a3f79f297ff1-29.html

    Och plåstret heter EMLA, men det är inte så noga. Tråkigt med Leklandet :-(

    SvaraRadera
  2. Hej Doktor Eva!
    Tack för tipset! Har läst där nu. Blev lite besviken. Jag hade trott att vi skulle få svar på ALLT med blodprovet! Men det är som det är. Och det blir nog bra ändå!

    SvaraRadera