söndag 17 januari 2010

Huset!



Nu när vi blivit en till i familjen behöver vi ett större hus! Som vi ser det finns det tre alternativ: Flytta, det tråkigaste men antagligen det billigaste alternativet. Och vi trivs ju i det här huset... Eller man kan göra en utbyggnad på baksidan så det blir en vinkel på huset. På det sättet kan vi få ett rum till och samtidigt göra ett större kök... Det knäppaste, dyraste men roligaste alternativet skulle vara att lyfta taket en meter plus ändra takvinkeln från ca 25 grader till ca 38 grader... På det sättet skulle vi få en våning till med två sovrum, ett stort allrum och ett litet badrum ovanför det gamla. Ovanför nuvarande vardagsrum skulle vi ha öppet till nock.

Andra förslag och ideér mottages tacksamt!




Clara har åkt till mormor och ska vara där hela dagen. Ella får nöja sig med att leka med mamma och pappa. Men det ser ut att gå bra det med!

8 kommentarer:

  1. Men, bygga ut? Det skiljer ju så mycket i ålder på era ungar, så Ettan hinner ju nästan flytta hemifrån innan Tvåan vill ha ett eget rum! :-D

    SvaraRadera
  2. Tjena brorsan!

    Tror du det? Men tänk på trea, fyran, femman, sexan, (osv) då!

    SvaraRadera
  3. Om det är ett prismässigt acceptabelt alternativ gillar jag förslaget om att bygga på en våning. Det skulle bli ett trevligt hus. Det trevligaste vore förstås om ni alla (andra brorsan med familj också förstås) valde att flytta till Dalarna! :-) Själv har jag nöjt mig med några kilometer skidor idag, har inga husbyggnadsplaner men vi har ett par rum att åtgärda...

    SvaraRadera
  4. Tjena syrran!

    Tror du verkligen att du vill att vi alla ska flytta till Dalarna? Isf skulle ju du få ta över som extraknäckande barnvakt från våra svärmödrar? Tänk när jag och brorsan ringer på dörren på lördagsmorgonen med alla kidsen och vill ha barnvakt samtididgt :-) ...

    SvaraRadera
  5. Barnvakt är lugnt. Vi tar med kidsen till vårt gym Må Bättre där de har barnpassning. Och så får vi träna samtidigt!

    En billigare hus-lösning är väl en jordkällare. Men tror inte barnen vill ha dylika rum så det får bli föräldrarnas sovrum.

    SvaraRadera
  6. Tjena Leif!

    Gymmet låter som en bra idé! Kanske barnen kan träna oxå?

    Jordkällare... Hmmm, det låter lite kallt och rått. Jag vill sitta framför kaminen :-) ! I jordkällaren skall jag ha mina årgångsviner!

    SvaraRadera
  7. Barnen får nog inte träna förrän de blir 15år, men då undrar jag om de vill ha faster Eva som barnvakt :-)

    SvaraRadera
  8. Till kategorin "saker som bör uppfinnas": Gymredskap för barn under 3.5 år. Tex.: små spinningcyklar med stödhjul... Eller löpbana med dator som läser av barnets hjärna och därigenom anpassar hastighet. Och bandet får heller inte vara rakt utan förslagsvis ska det vara S, Z eller kanske 8 formigt. Och så kan man hänga upp en "top-hat" i slutet på banan så träningen har ngt mål :-) !

    SvaraRadera