torsdag 15 april 2010

Grabben med flyt... (Och grabben med oflyt...)

Nu har jag varit och hämtat bilen efter att den fått nya, fina sommardäck... Och varför är jag då "grabben med flyt" undrar ni väl då... Däck kostar ju bara en massa kosing... Jo, men det är så här: Ni kommer i håg för några veckor sedan att jag berättade om att det hade blivit stopp i vårat avlopp? Det gjorde så dräneringen inte funkade som det skulle utan vi fick in en del smältvatten på betonggolvet i källaren, vilket medförde att en del av golvfärgen luckrades upp... Då kom min kära sambo på att vi skulle ta dit försäkringsbolaget och de var hemma och tittade för en vecka sedan... Nu ringer försäkringsgubben och vill ge oss en massa pengar! Det är väl flyt? Det räcker nog precis till mina däck plus till kostnaden för firman som gjorde rent avloppet...

Nu kommer en lite tråkigare story, om grabben med oflyt... Min lilla brorson på 2 1/2 år har åkt omkull på slalomskidorna i Sälen så illa att han brytit benet....
Stackars dig, lilla Ville! Hoppas du snart är pigg och glad ändå, fast du måste ha gipset på ett tag:

Nu ska jag åka hem från jobbet och göra som i tisdags: Stanna halvvägs, på Brattforshea, och lufsa en mil eller nåt ditåt!

5 kommentarer:

 1. Det som förvånar mig är att han blev gipsad? Trodde man slutat upp med det nu för tiden. Men Eva LK eller Villes pappa kan kanske förklara för mig?

  SvaraRadera
 2. Hmm. Undrar vad Leif menar? Varför skulle man inte gipsa? Men synd om Ville är det, men snart studsar han runt igen. För övrigt undrar jag om Löpar-Pelle har varit ute?

  SvaraRadera
 3. Varit ute? Varit ute och lufsat? Jajamen! 68 minuter på Hea... :-)

  SvaraRadera
 4. Varför skulle man inte gipsa Leffe? Är det onödigt? Ska jag ta bort gipset? Kanske spänna på pjäxor och skidor och ta med honom ut i backen nu på en gång? Eller ska man göra ett hål i benet och spruta in lite snabblim?

  SvaraRadera
 5. Villes pappa är alltid så snarstucken. Det handlar inte om att det är onödigt att behandla benbrott varken hos barn eller vuxna. Leif trodde helt enkelt att gips var omodernt, att det fanns bättre, enklare och för den drabbade bekvämare metoder nu för tiden.

  SvaraRadera